A Dunamenti Erőmű és a Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat jótékonysági akciójának keretében kilenc százhalombattai oktatási intézmény udvarán ültettek új növényeket a Környezetvédelem Világnapján.

Tavaly decemberben jelentette be a Dunamenti Erőmű, hogy több hónapos munka eredményeként közel 100 tonnányi hulladékot szállíttatott el további hasznosításra. A gyűjtés, szelektálás és elszállítás után nemcsak a rendezettebb környezettel, de 1 millió forinttal is gazdagabb lett az erőmű, amit környezetvédelmi célra kívántak fordítani. A járványügyi helyzet miatt végül most valósult meg a jótékonysági akció, helyi közösségek összefogásával.

A közösségi programot hosszas előkészítés előzte meg: a vállalat partnereként, a Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat segítette az igények felmérését és támogatta a szervezési feladatokat. Június 5-én, a Környezetvédelem Világnapján a Dunamenti Erőmű önkéntes kollégái, a Hulladékkommandó tagjai, valamint az oktatási intézményeket képviselő szülők és nevelők, továbbá a százhalombattai nyugdíjas klub tagjai szabadidejükben összesen 70 fát és 141 bokrot ültettek el, kilenc helyszínen, szerte a városban.

„A fenntartható jövő érdekében, vállalatként komoly lépésekre szántunk el magunkat. Ez a szemlélet meghatározza az operatív működésünket és azt is, hogyan tekintünk a közvetlen környezetünkre. Nagy öröm számunkra, hogy a helyi közösségekkel együtt tehettünk meg egy újabb lépést ezen az úton.” – mondta Horváth Péter, a Dunamenti Erőmű vezérigazgatója.

Tápai Mónika, a Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat társalapítója és elnöke hozzátette: „A közös faültetés nem csak egy kellemes program, amivel egy kicsit mi is tettünk a környezetünkért. Sokkal több annál. Kézzelfoghatóvá teszi a zöld szemléletet, és mások figyelmét is felhívja arra, mennyire fontos törődni a minket körülölelő világgal. Nagyon jó látni, hogy egyre többen vagyunk, akik életformaként tekintenek a fenntarthatóságra.”

Az akció eredményeként kilenc százhalombattai oktatási intézmény udvarán ültettek el az igényeknek és a lehetőségeknek megfelelően fákat és cserjéket:

  1. Százhalombattai Százszorszép Óvoda
  2. Százhalombattai Szivárvány Óvoda
  3. Százhalombattai Napsugár Óvoda
  4. Százhalombattai Pitypangos Óvoda
  5. Százhalombattai Pitypangos Óvoda Óvárosi Tagóvoda
  6. Százhalombattai Kipp-Kopp Óvoda
  7. Százhalombattai Eötvös Loránd Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagozatos Általános Iskola
  8. Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium / Regionális Autista Központ
  9. Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskola