A GDF SUEZ Csoport eladta a Dunamenti Erőműben lévő többségi, 74,8%-os tulajdonrészét a MET Holding cégcsoport tagjaként működő MET Power AG-nek. A Dunamenti Erőműben az MVM Csoport továbbra is tulajdonolja a részvények 25%-át.

A tranzakciót követően az erőmű dolgozói számára mára biztosítottá vált munkahelyük megőrzése. Az új többségi tulajdonos cégcsoport további modernizációkat tervez az erőművet illetően, amely természetesen új munkahelyeket teremthet a régióban.

A Dunamenti Erőmű vezetősége kifejezte abbéli reményét, hogy továbbra is megbízható partnere lesz a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító és Dunai Finomítónak, mely által tovább biztosítható a Dunamenti Erőmű hazai és nemzetközi áramtermelésben betöltött szerepe, valamint fenntarthatóvá válik a szinergia és a sikeres együttműködés a MOL százhalombattai finomítójával.

A Dunamenti Erőmű vezérigazgatójaként Jászberényi Zoltán tovább folytatja 2012-ben megkezdett munkáját.

A részvényesi közgyűlést július 1-jén tartották meg. Az Igazgatóság új elnöke, Lehőcz Balázs elmondta: “Az erőmű sikeres működtetése hatalmas kihívást jelent a MET Csoport számára, ám az eszköz megvásárlása nagyszerűen illeszkedik a MET eddig is sikeres üzleti modelljébe és dinamikus regionális fejlődésébe.”

A MET Csoportról

A MET Csoport svájci központú, nemzetközi profillal rendelkező kereskedőház, amely aktív nagykereskedelmi szereplője az európai gázpiacnak, a kiskereskedelem terén pedig Magyarországon, Szlovákiában, Romániában és Horvátországban is számottevő a jelenléte.

Mára a MET Csoport leányvállalatai révén nyolc európai országban van jelen, 14 nemzetközi gázpiacon, 13 európai kereskedési ponton folytat kereskedelmi tevékenységet. 2013-ban nyitott az áram, idén pedig új londoni irodáján keresztül a kőolaj kereskedelem felé.

Sajtókapcsolat: press.hu@dert.hu