Százhalombatta, 2020. július 8. – Meghosszabbította és megújította együttműködési megállapodását a MET Csoporthoz tartozó Dunamenti Erőmű Zrt. és Százhalombatta Város Önkormányzata. A partneri szerződés által az erőmű újabb három éven át, közel 70 millió forinttal támogatja a helyi közösségeket.

A felek együttműködnek az élhető, fenntartható város megteremtésében, és rendkívül fontosnak tartják a tudatos építkezést, a folyamatos kapcsolatkeresést, a helyi közösségek aktív bevonását. Százhalombatta közösségi életében a Dunamenti Erőmű minél aktívabban kíván jelen lenni. Célja egy modern, élhető környezettel és aktív szociális élettel rendelkező város fejlesztésében való részvétel, amely hosszú távú, kölcsönös előnyökre épülő együttműködési megállapodáson alapszik.

Ezért az elmúlt három év eredményes együttműködése után, a Dunamenti Erőmű és Százhalombatta városvezetése ünnepélyes keretek között megújította partneri megállapodását. A szerződés értelmében a Dunamenti Erőmű Zrt. – anyagi vállalásával – az óvodások és kisiskolások korai fejlesztését és szűrővizsgálatait, a sportegyesületi működést, illetve a gyermek- és nyugdíjas közösségek életminőségének javítását támogatja.

Vezér Mihály Százhalombatta polgármestere köszönetét fejezte ki Horváth Péter vezérigazgatónak a Dunamenti Erőmű társadalmi szerepvállalásáért, városunk kulturális és sport életének támogatásáért. Beszédében kiemelte, példaértékű az erőmű és városunk viszonya, amely egy jól működő, kölcsönős bizalomra épülő, eredményes kapcsolat. Örömmel tapasztalja, hogy a Dunamenti Erőmű évek óta fontosnak tartja az értékközvetítő programok támogatását is, amellyel hozzájárulnak a helyi lokálpatriotizmus erősítéséhez.

„A Dunamenti Erőműnél hisszük, hogy ha mindenki többet törődik a közvetlen környezetével és a szomszédságában élőkkel, akkor együtt még jobb társadalmat építhetünk. Az erőmű hosszú évtizedekre helyhez köt bennünket, a körülöttünk élő emberek a mindennapjainknak részei: felelős vállalatként értük akarunk tenni. Fontosnak tartjuk ápolni a kapcsolatokat, amelyek a helyi csoportosulásokhoz – sportolókhoz, természetvédőkhöz, nyugdíjasokhoz vagy az itt felnövő gyermekekhez – kötnek bennünket” – tette hozzá Horváth Péter, a Dunamenti Erőmű Zrt. vezérigazgatója.