A Dunamenti Erőmű Zrt. irányítását – az új üzleti lehetőségek és a további eredményes működés érdekében – vezérigazgatóként Horváth Péter veszi át június 22-től. A Dunamenti Erőmű vezetői tisztségét eddig betöltő Lehőcz Balázs Gábor szakmai pályáját a Tigáz vezérigazgatójaként folytatja.

 

Horváth Péter 2013-ban csatlakozott a MET Power Hungary-hez stratégiai üzletfejlesztési igazgatóként, 2015-től pedig a Dunamenti Erőmű vezérigazgató-helyettesi posztját töltötte be. Üzletfejlesztésben és gáz-nagykereskedelemben is tapasztalt szakemberként jelentősen hozzájárult a Dunamenti Erőmű eredményes működéséhez, üzleti teljesítményének átalakításához és új üzleti lehetőségek csoportszintű megvalósításához. Üzleti eredményei mellett elkötelezett támogatója a tehetséggondozásnak és -fejlesztésnek is.

Kinevezése kapcsán elmondta: „Fő feladatunknak a Dunamenti Erőmű fenntartható és hatékony működésének további erősítését, valamint az átalakuló és nehezen előrejelezhető villamosenergia-piaci igényeknek megfelelő termelő-kapacitások fenntartását, korszerűsítését tartom. Célom, hogy a Dunamenti Erőmű a következő évek kihívásai közepette továbbra is megbízható és innovatív piaci szereplő legyen.”