A bringaerőmű egy speciálisan átalakított kerékpár, amellyel ízletes gyümölcslé készíthető. A játékkal a résztvevők saját maguk tapasztalhatják meg, hogy mennyi energia szükséges akár egy egyszerűbb konyhai művelethez is. Játékos formában tanulhatnak az energetizáló, egészséges életmódról és a környezet védelméről, és az elkészült frissítőket el is fogyaszthatják. Izgalmas, egyedi élményt nyújt az autóverseny-pálya játék, amelyben a bringaerőmű feladathoz hasonlóan a játékosok a hatékony energia-előállításban szállhatnak versenybe. Lényege, hogy – szemben a megszokott autóversenyes játékokkal – a résztvevő autókat kerékpárokkal, vagyis a pedálozással megtermelt energiával lehet hajtani.

 

Mintegy ötven hazai találmánnyal és feltalálójukkal ismerkedhetnek meg a látogatók a "Magyar Feltalálók" interaktív kiállításon. Számos játékos feladatot is kipróbálhatnak. A többi között építhetnek forgonyt, vagyis elektromos motort, elektromos vezérlésű vasúti pályát, és játszhatnak a klasszikus csöves televízió C-64-es játékaival.

 

A Mini Erőmű Park VIP sátrában az Erőmű Nagyszínpad fellépőivel is találkozhatnak a nézők.

 

Az egésznapos "Mini Erőmű – Max Erőpróba" programokra a Sportcsarnok melletti területen várják az érdeklődőket szeptember 10-11-én (szombaton és vasárnap), 10 és 17 óra között.

 

A cikk a Százhalombattai Hírtükörben jelent meg. http://www.hirtukor.hu/bel.php?ssz=29591