A GDF SUEZ csoport 2014 február 27-én kisebbségi részvénycsomagot adott el a Dunamenti Erőmű Zrt.-ben a MET Csoportnak.

A MET Csoport a részesedés megvásárlásával egyidejűleg tulajdonosi kölcsön biztosításáról döntött az erőmű javára.

A felek közösen jelentős erőfeszítéseket tettek azért, hogy a Dunamenti erőmű fenntartható üzleti pályára lépjen és ezáltal a jövőben is hozzájárulhasson Magyarország energiaellátás biztonságához.

A megállapodás eredményeképpen jó esély van arra, hogy a Dunamenti erőműben közel 100 munkahelyet a továbbiakban is fenn lehessen tartani.

A MET Csoportról

A MET Csoport svájci központú, nemzetközi kereskedőház, amely aktív nagykereskedelmi szereplője az európai gázpiacnak, míg a kiskereskedelem terén Magyarországon, Szlovákiában, Romániában és Horvátországban van jelen.

Mára a MET Csoport leányvállalatai révén nyolc európai országban van jelen, kereskedelmi tevékenységet 11 nemzetközi gázpiacon és további nyolc európai kereskedési ponton folytat. 2013-ban áram, idén pedig új londoni irodáján keresztül a kőolaj kereskedelem felé is nyitott.

A GDF SUEZ csoportról

A világ legnagyobb közüzemi szolgáltatója, a GDF SUEZ tevékenysége a teljes energialáncot átfogja a földgáz és elektromos áram területén, továbbá élen jár energetikai és környezeti szolgáltatások tervezésében és értékesítésében. Az 50 országban jelenlevő társaság folyamatosan fejleszti tevékenységeit, megfelelve a kor kihívásainak: az egyre növekvő energiaigények kielégítése, a klímaváltozással szembeni küzdelem és az energiaforrások felhasználásának optimalizálása terén.

 A társaságcsoport világszerte 138.000 embert foglalkoztat, és több ezer cég illetve több millió család tartozik elégedett ügyfelei közé. 2013-es árbevétele 81,3 milliárd euró volt. A GDF SUEZ részvényeit Európa legnagyobb tőzsdéin jegyzik Párizsban, Brüsszelben és Luxemburgban.