A Dunamenti Erőmű a 2023-as éveben is támogatja a VUK SE-t, hogy a százhalombattai fiatalok egészségmegőrzését, sport iránti szeretetét elősegítse. A cég évek óta együttműködik Százhalombatta önkormányzatával, melyben kiemelt helyen szerepel a város legnagyobb sportegyesülete, a VUK SE támogatása. A fiatal sportolók sorra érik el a kiváló eredményeket, miközben az edzők gondoskodnak testi és szellemi egészségükről és nevelésükről. A Dunamenti Erőmű küldetése, hogy helyben törődik, így igazán nagy öröm aktív partnerségben együttműködni az egyesülettel.

A Dunamenti Erőmű évek óta támogatja a legnagyobb létszámú utánpótlás nevelésével foglalkozó sportegyesületet, a Százhalombattai Városi Utánpótlásért Közhasznú Sportegyesületet (VUK SE), akik idén 10 millió forint támogatásban részesültek a Dunamenti Erőműnek köszönhetően. A cég és Százhalombatta önkormányzatának összefogása révén az elmúlt években számos cél teljesülhetett, amelyek nagyban támogatják a város kulturális és sport életének fejlődését.

A VUK SE 2002-ben alakult meg azzal a céllal, hogy a sport és mozgás szeretetére nevelje a gyermekeket és fiatalokat, elősegítve ezzel az egészséges testi-szellemi fejlődésüket. 5 szakosztály közül választhatnak a sportolni vágyó fiatalok: labdarúgás, úszás, kézilabda, tenisz és triatlon. Évek óta 500 feletti létszámú igazolt százhalombattai fiatal versenyez az egyesület színeiben, emellett egészen óvodás kortól 19 éves korig oktatnak közel 800 sportolót. Katona István, a VUK SE elnöke szerint óriási felelősség az ifjú sportolók nevelése, amely egyszerre nehéz és hálás feladat az edzők és a vezetők számára. „Kiemelten fontos számunkra, hogy a legjobb technikai feltételeket biztosítsuk a fiataloknak, emellett szem előtt tartva a gyermekközpontú nevelést. A ragyogó eredmények elérése és a sportolók jóléte egyaránt célunk a VUK SE-nél” – mondta Katona István.

Az elnök kiemelte, hogy a város legnagyobb sportegyesületeként fontos szerepük van az irányelvek meghatározásában a fiatalok testi és szellemi nevelése során. A Dunamenti Erőmű és további támogatóik révén az önkormányzat is gondos figyelmet fordít zavartalan működésükre. „Az évek óta kapott támogatás nyugodt alapokat és hátteret biztosít, enélkül nem tudnánk megfelelő felszerelést sem biztosítani a fiatalok számára. Így igazán a gyermekek oktatására tudunk összpontosítani” – tette hozzá az elnök.

A Dunamenti Erőmű számára a Százhalombatta életében való társadalmi szerepvállalás a kezdetektől fogva fontos küldetéssé vált. Az elmúlt évek sporteredményei is bizonyítják, hogy az egyesület fiatal sportolói kiérdemlik a támogatást és a figyelmet.

„Felelős energiavállalatként a következő időszakban eddigi támogatási programunkat folytatva igyekszünk az egyesület munkájára kiemelt figyelmet fordítani. A VUK SE gyermekközpontú testi-szellemi nevelését idén is támogatjuk. Célunk, hogy az önkormányzattal együttműködve, a mindennapokhoz szükséges energia biztosítása mellett, ’helyben törődünk’ filozófiánkhoz híven a város lakosait is támogassuk, aktív közösségként segítsük a jövő nemzedékének útját” – mondta el az együttműködés kapcsán Horváth Péter, a Dunamenti Erőmű Zrt. vezérigazgatója.

Az erőműnek fontos stratégiai szerepe van a város életében, szem előtt tartva a gyermekeket, akik a jövő zálogai. A VUK SE utánpótlás nevelésében végzett munkája egyedülálló, hiszen sok eredményesen működő egyesület van a régióban, de ritka, hogy mind az 5 sportágban ennyire kiemelkedő teljesítményt nyújtsanak. A tehetséges sportolóik közül Soós Dorka, többszörös országos bajnok triatlonista mesélt arról, hogy miért jó a VUK SE színeiben sportolni.

„Az egyesület nagyon jól felszerelt sportolási lehetőséget biztosít, mind az uszoda, a futópályák és a konditermek kiválóak. Kiemelném az edzőket, mert tényleg nagyon remek munkát végeznek. Ha nem a VUK SE-nél igazolok le, akkor sosem találkozom a jelenlegi edzőmmel, aki a maximumot hozza ki belőlem. Az egyesület az utazást is biztosítja a versenyekre és edzőtáborokba, így tényleg minden háttértámogatást megad a sportolóik számára” – mondta Soós Dorka.

A VUK SE egyesület vezetői és sportolói a nyári időszakban is keményen dolgoznak, hogy továbbra is kiváló eredményeket hozzanak. Kitartó munkájukhoz a továbbiakban is sok sikert és kitartást kívánunk.

dert-facebook-kreativ.png